Home » Omgeving

In Sevilla zelf heb je geen auto nodig. Vanaf ons appartement zijn alle bezienswaardigheden prima te voet te bereiken. Zo voel je de sfeer van de stad het best. Als je weinig tijd hebt, of gewoon geen zin hebt om te lopen is er om de hoek van het appartement een taxistandplaats, waar  24/7 taxi's klaar staan. Busvervoer is ook uitstekend. Bij de kioskjes kun je een soort chipkaart kopen. Er is een vast instaptarief van ongeveer 0,90. Je hoeft niet uit te checken.

Mocht je de stad uit willen, dan kan een auto wel handig zijn. Ons straatje is autovrij, maar er zijn zijstraatjes waar je, als je geluk hebt, gratis kunt parkeren. Ook langs de rivier kun je gratis parkeren. Auto's kun je huren bij het treinstation en op de luchthaven. Verder zijn er voldoende betaalde parkeergarages.

Dagtochtjes zijn ook leuk met de trein of met de bus. Het advies is om van te voren te boeken, dat is een stuk goedkoper dan bij vertrek. De treinen in Spanje zijn fantastisch, maar wel duur. 

Er worden ook fietstochten aangeboden, zelfs met een Nederlandstalige gids. Wij hebben dat nog niet uitgeprobeerd! 

Als je wat meer tijd hebt, zijn de volgende steden zeker een bezoek waard:

Italica - hier bevinden zich de oudste Romeinse Nederzettingen van Spanje. Bussen 170 a of b rijden er ieder half uur vanaf de Plaza de Armas in een klein half uur naar toe. Een buskaartje kost 1.55 en de entree is voor EU-bewoners gratis. De streekbussen staan onder het station! 

Maandags gesloten.

Jerez de la Frontera - veel te doen! Prachtige paardenshows en het land van de sherry. Wij zijn naar de stoeterij Yeguada de la Cartuja geweest. Erg leuk! Alleen op zaterdag verzorgen ze shows. Liefst van te voren boeken. Alle sherryhuizen organiseren rondleidingen en proeverijen. Controleer van te voren de openingstijden. 

Granada  - Alhambra: tour van te voren online reserveren! 

Carmona

Huelva - zelfs ik vind hier het strand PLAYA LA BOTA, tussen Punta Umbria en El Portil in, heerlijk, geen lawaai, wel gezellig en je kunt er fantastisch zwemmen. Je volgt de borden naar Huelva en dan neem je de A497 naar het westen. Zodra de A497 bij de kust komt ga je naar het strand. Dus niet naar het oosten naar Punta Umbria en ook niet naar het westen naar El Portil.

Cordoba - de moskee/kathedraal is fenomenaal!! 

Ronda - mooie arena en indrukwekkende brug. Wel erg toeristisch...

Rocia

Antequera

Jaen

Malaga - Alcazaba en fort zijn prachtig en leuk om te bezoeken. Het Picassomuseum is ook zeer de moeite waard, gevarieerder dan dat in Barcelona. 

Nerja (strand). Hier is het balkon van Europa. Leuke badplaats met een klein strand in de stad en veel grote stranden daarbuiten. Je kunt hier fantastisch in zee zwemmen.

Cádiz (strand) - Cádiz is bij de Sevillanen erg populair, vooral om het strand te bezoeken. Dat is inderdaad heerlijk. Verder vonden wij het niet erg bijzonder, waarschijnlijk moeten we het nog echt ontdekken. Met de trein is een dagje op en neer goed te doen. Zorg met de auto dat je de snelweg pakt, anders is het een hele rit. Het Carnaval van Cadiz schijnt het beste van Spanje te zijn!