Flamenco                                                                                                    

Aanvankelijk moest ik een beetje wennen aan deze temperamentvolle vaak boze, soms armoedige dans. Maar kennelijk moet je er naar leren luisteren: inmiddels geniet ik er intens van.

 

Vlakbij het appartement zit Casa Memoria. Als je niet veel tijd hebt, en je wil gewoon een leuk avondje uit, is dit een prima bestemming. Je kunt online reserveren, of loop er even langs en koop kaartjes.  

Wel zijn we bij toeval het piepkleine kroegje Casa Matias, Calle Arfa 11 tegengekomen. Elke avond feest!  Een echte aanrader, vlak voorbij de Plaza Nueva.  

                                                                                             

Om een keer iets anders te doen, ben ik met vrienden naar een grotere show langs de rivier geweest, vlak bij de arena. Dit was eigenlijk vreselijk.

Andere vrienden zijn naar de dinershow El Arenal geweest, vlak achter de arena, en dit was wel een echte aanrader. 

 

In Santa Cruz worden de shows overal aangeboden. Ik heb hier geen ervaring mee. Let er op, als je boekt, dat er life muziek is. Bij de show in de buurt van de arena werd er net nog geen "tulpen uit Amsterdam" gedraaid. Als ik het zo opschrijf, ook wel weer grappig, maar niet waarvoor je naar Sevilla komt. El Arenal pakte dus wel heel goed uit! 

 

El museo del baile flamenco is de moeite waard!

 

De echte flamenco zit overigens vooral in Triana. Anselma zou een hit moeten zijn. Maar de bars zouden pas om 01.00 open gaan. Ik ben er meerdere malen naar toegegaan: rond 0.00 was er helemaal niets te doen. Rond 01.00 staan de toeristen in de rij... Dit hebben we dus nog niet ontdekt en lijkt dus niet zo te zijn als de Fado in Lissabon, waar je eigenlijk niet omheen kunt

Laconcordia zit wel weer aan onze kant van de rivier. Was tien jaar geleden de plek, ik ben er nog niet geweest, hoor wisselende verhalen.