Een typisch Sevillaans ontbijtje bestaat uit verse jus d'orange, koffie en een broodje met gedroogde ham en evt. plakjes tomaten. Heerlijk! 

Bestel gerust een kopje koffie aan een klein barretje: 0,90 tot 1,20. Het wordt gepresenteerd in een klein glaasje en smaakt heerlijk! 

Wij blijven restaurantjes ontdekken. Hier volgen enkele tips:

In het algemeen wordt er later gegeten dan dat wij gewend zijn. Sommige restaurantjes hebben om 21.00 uur de luiken nog potdicht, zodat je er gemakkelijk voorbij loopt. Reserveren is, vooral 's avonds, meestal noodzakelijk. 

Sevilla is heel goed op de hoogte van de gangbare diëten. Ik eet zelf glutenvrij en kreeg zelfs een keer een glutenvrij-biertje van het huis geserveerd!

De restaurantjes rond het appartement zijn allemaal super. We moeten nog een beetje wennen aan de steeds toenemende populariteit. 
Als je voor tapas gaat bevelen we El Sardinero en Eslava aan de Plaza de San Lorenzo en Dos de Mayo op de Plaza de la Gavidia aan. Eslava is overigens altijd open. In Santa Cruz is er een "zusje" van Dos de Mayo: El Bodega. Daar in de buurt vind je ook Bar Alfalfa, heel klein, heel fijn. Ook leuk daar is El Pasaje Santa Maria La Blanca.

Iets uitgebreider, kwalitatief beter en heel fijne bediening is de nieuwe Bodega tegenover Dos de Mayo: Bodega Palo Santo. Als je uitgebreider wilt genieten maar wel informeel dan vinden wij La Azotea, Conde de Barajas 13 (als je van het appartement naar de San Lorenzo loopt en dan meteen rechts gaat, drie minuten lopen) heerlijk en gezellig. En als je echt uit eten wil dan is Az Zait aan de Plaza de San Lorenzo 1 (tapas of a la carte) ook echt geweldig en heel verrassend. Als je ouderwets Spaans wil, moet je naar de Antigua Abaceria de San Lorenzo aan de Calle Teodosio 53. Wij vinden de sfeer helemaal geweldig, maar het eten wisselt wel… 

Om de hoek van de Plaza de Gavidia zit nog Restaurante ZarabandaCalle Padre Tarín. Klein restaurantje met blauwe luikjes. Ziet er eenvoudig uit, maar is uitstekend en behalve de pizza's kun je er prima dineren (glutenvrije cheesecake toe!).

Als je vanaf Dos de Mayo naar de rivier loopt (Baños) is aan je rechter hand een leuk Japans/Peruaans restaurantje. Gezellig en lekker! Neem wel een vest mee, de airco staat vaak wat te hard.

Omdat het niet bepaald authentiek is, twijfel ik of ik het hier moet noemen. Maar omdat je er wel heel plezierig kunt zitten noem ik toch ook de wat luxe food-court op het dak van de El cortes Ingles. ("Gourmet"). 

Laat je verrassen, loop de Macarena in, ga naar Triana of slenter door Santa Cruz en ga gewoon in een barretje zitten. Het pakt eigenlijk altijd goed uit. Alleen in de echte winkelstraten, richting kathedraal zijn we wat betreft horeca wel eens teleurgesteld (veel geld voor weinig eten…).

Niet onvermeld mag blijven: Loop bij de plaza de Nueva rechtdoor richting kathedraal en dan rechts af de wijk in. Hier krioelt het van de leuke lokale tapasbarretjes, waar je regelmatig spontane flamenco aan zult treffen. Bijvoorbeeld Casa Matias, Calle Arfa 11. Heerlijke tapas ook bijvoorbeeld bij Bodegas Diaz Salazar, Calle García de Vinuesa, 20,